Go Back Email Link
+ servings

Μπατζίνα με τυρί και καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Cook Time 50 minutes
Course Πίτες
Servings 12 μερίδες

Ingredients
  

  • 500 γρ. φέτα
  • 230 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 100 ml. γάλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • πιπέρι
  • δυόσμος
  • σουσάμι

Instructions
 

  • Σε ένα μπόλ βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το πιπέρι, το δυόσμο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, θέλουμε να φτιάξουμε έναν ωραίο χυλό.
  • Προσθέτουμε τη φέτα αφού πρώτα την έχουμε θρυμματίσει και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  • Βάζουμε αραιά λίγα κομματάκια φέτα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά και απολαμβάνουμε.

Video

Keyword μπατζίνα, πίτα, τυρόπιτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet