Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ξεκινάμε με το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε την πορτοκαλόπιτα μας. Το μυστικό για τέλειο σιρόπιασμα είναι κρύο σιρόπι και ζεστό γλυκό.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την πορτοκαλόπιτα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού αφού έχουμε ανακατέψει με την σόδα, την μαρμελάδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μας, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, την πολέντα, το baking powder, την βανίλια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά μας στα υγρά υλικά μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ προσεκτικά να μην ρίξουμε τον όγκο που έχει δημιουργηθεί από το χτύπημα των αυγών με τη ζάχαρη.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι (30x20εκ.) και στρώνουμε το μείγμα μας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 50 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C
Βγάζουμε το γλυκό μας από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Έπειτα κόβουμε σε μερίδες και όσο είναι ζεστή η πορτοκαλόπιτα μας ρίχνουμε το σιρόπι σε όλο το γλυκό.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.
Video
Notes
ΤIPSΗ πορτοκαλόπιτα μας ταιριάζει τέλει με μια μπάλα παγωτό βανίλια (Δείτε εδώ συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια)Επίσης μπορείτε να διατηρήσετε την πορτοκαλόπιτα στο ψυγείο, είναι πραγματικά απίθανη όταν είναι δροσερή.