Go Back Email Link
+ servings

Πίτα του αγρού χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Course Πίτες
Servings 12 μερίδες

Ingredients
  

  • ½ κούπα γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • ½ κούπα γάλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • κούπα αλέυρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης φρέσκιες
  • 5 πιπεριές πράσινες (κέρατο)
  • 15 ντοματίνια
  • 150 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. πάπρικα

Instructions
 

  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το λάδι, το αλάτι, το πίπερι, το γιαουρτι, το γάλα, την πάπρικα και την ρίγανη.
  • Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια σε μικρά κομμάτια.
  • Κόβουμε το μπέικον και την φέτα σε μικρά κομμάτια.
  • Στο μείγμα μας με τα υγρά προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε να ομογενοποιήθει το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές, τα ντοματίνια, τη φέτα, τη γραβιέρα και το κομμένο μπέικον και ανακατευούμε.
  • Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο και αλευρομένο ταψάκι και στρώνουμε με ένα κουτάλι το μείγμα μας να απλωθεί ομοιόμορφα στο ταψάκι μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
  • Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Keyword πιπεριές, πίτα, χωρίς φυλλο
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet