Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες με πάχος 0,5 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το νισεστέ, το baking powder, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Βουτάμε ένα ένα τα κολοκυθάκια στο νερό και μετά στο μπολ με το αλεύρι, έπειτα πάλι στο νερό και ξανά στο αλεύρι να καλυφθεί καλά με αλεύρι. Αν θέλουμε μπορούμε να επαναλάβουμε και τρίτη φορά, προσωπικά δεν το θεωρώ απαραίτητο. Αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε για να δείτε τι σας ταιριάζει.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε με προσοχή τα κολοκυθάκια μας στο τηγάνι σε δόσεις και τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Κάθε τηγανιά πουβγάζουμε την τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περίσσιο λάδι.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι μας και προσθέτουμε διαδοχικά όλα τα υλικά μας.
Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε για να διοσθώσουμε να χρειαστεί το αλάτι.