Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
2φέτες ψωμί χωρίς γλουτένη μουσκεμένες και καλά στυμμένες
½κ.γ.κύμινο
60ml.λευκό κρασί
1αυγό
αλάτι
πιπέρι
⅓κ.γ.μαγειρική σόδα
80ml.ελαιόλαδο
λάδι για το τηγάνισμα
αλεύρι γ.χ. χωρίς γλουτένη για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
1μεγάλο κρεμμύδι
2ντομάτες φρεσκοτριμμένες
1κ.σ.πελτές ντομάτας
60ml.ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
½κ.γ.μπαχάρι
1κ.γ.ζάχαρη
Instructions
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ή τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το αυγό και τα κόβουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το κύμινο, τη σόδα, το κρασί και το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και το αυγό.
Ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει ένα αφράτο μείγμα.
Το αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί το μείγμα μας.
Πλάθουμε το μείγμα σε σουτζουκάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρώς.
Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το λάδι με το οποίο θα τηγανίσουμε.
Βάζουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε, να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις, για να μην πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού και κολλήσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε τα σουτζουκάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας, ώστε να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
Για τη σάλτσα
Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε.
Προσθέτουμε την τριμμένη τα ντομάτα και τον πελτέ. Μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το τριμμένο μπαχάρι, το αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, με ξεσκέπαστο σκεύος, για περίπου 5-6 λεπτά.
Βάζουμε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά ακόμα, ώστε να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους και να αναμειχθούν αρώματα και γεύσεις.