Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Βάζουμε τα υλικά (ζάχαρη, νερό, βανιλίνη, πορτοκάλι), σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 5΄επιπλέον.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι.
Για το ραβανί
Χτυπάμε με μίξερ χειρός τα ασπράδια μέχρι να γίνει μαρέγκα.
Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.
Πρoσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, προσεκτικά για να μην ρίξουμε τον όγκο που έχει δημιουργηθεί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού αφού πρώτα τον έχουμε αναμείξει με τη σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα ξηρά υλικά μας (πολέντα, φαρίνα, αλεύρι καρύδας, ξανθάνη, βανιλίνη) και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα ξηρά υλικά μας στο μείγμα με τα αυγά μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 28 ή 30 εκατ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 °C για 30'- 45΄περίπου, μέχρι να φουσκώσει το ραβανί να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Βγάζουμε από το φούρνο το ραβανί.
Κόβουμε το ραβανί μας σε μερίδες.
Περιχύνουμε σιγά σιγά το ζεστό ραβανί με το κρύο σιρόπι κι αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Προαιρετικά, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη καρύδα.