Go Back Email Link
+ servings

Αμυγδαλωτά χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 minutes
Course Γλυκά
Servings 18 αμυγδαλωτά

Ingredients
  

  • 300 γρ.. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη χωρίς γλουτένη
  • 50 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 10 γρ. ανθόνερο
  • έξτρα άχνη ζάχαρη

Instructions
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε τα μύγδαλα. Τα ψίνουμε για 10-15 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Στο μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα και την άχνη ζάχαρη και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σαν αλέυρι.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ανθόνερο και συνεχίζουμε να αλέθουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, σαν πάστα.
  • Σε ένα πιάτο βάζουμε άχνη ζάχαρη. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα στην άχνη ζάχαρη.
  • Τα αμυγδαλωτά μας είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.
Keyword αμύγδαλα, αμυγδαλωτά
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet