Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τους κρόκους και τα 3/4 της ζάχαρης και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.
Σε ένα δεύτερο μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το αλέυρι αμυγδάλου, το κακάο και την βανίλια και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα με τα καρύδια στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μέιγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 22 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει η καρυδόπιτα μας και γαρνίρουμε με την γκανάς σοκολάτας.
Για την γκανάς
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει
Σε ένα μπολάκι έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια τη κουβερτούρα, μόλις βράσει το γάλα το ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η γκανάς και γαρνίρουμε την καρυδόπιτα.