Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη βανίλια, το βάζουμε στη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει.
Σε ένα μπόλ έχουμε βάλει την κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια.
Μόλις βράσει το γάλα, το αδειάζουμε στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα δεύτερο μπόλ χτυπάμε την κρεμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι.
Προσθέτουμε τη παχύρευστη κρέμα στο μείγμα με την σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.
Γεμίζουμε ποτήρια ή μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Μπορούμε να σερβίρουμε την μους όπως είναι ή να γαρνίρουμε με φράουλες ή σαντιγί.