Go Back Email Link
+ servings

Εύκολη Πίτσα χωρίς γλουτένη

έτοιμη πραγματικά σε μισή ώρα

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Course κυρίως πιάτο
Servings 8 μερίδες

Ingredients
  

  • 500 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

Για τη σάλτσα

  • 150 γρ. ντοματοχυμό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • Ζαμπόν της αρεσκίας σας
  • μπέικον
  • Τυρί μοτσαρέλα τρυμμένη
  • Τυρί έμενταλ τρυμμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη

Instructions
 

  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
  • Λαδώνουμε το ταψί μας και με τα δάχτυλα απλωνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα ψήνουμε μόνο του το ζυμάρι για 10 λεπτά.
  • Μετά από 10 λεπτά βγάζουμε το ταψί μας από τον φούρνο και απλώνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με φέτες ζαμπόν και μπέικον φέτες, τρίμματα τυριού και τέλος με φέτες πιπεριάς. 
  • Για τη γέμιση μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να χρησιμοποιήσετε τα υλικά της αρεσκίας σας.
  • Ξανά βάζουμε στονφούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη, περίπου για 20 λεπτά.
Keyword πίτσα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet