Go Back Email Link
+ servings

Πουρές πατάτα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Course κυρίως πιάτο
Servings 5 μερίδες

Ingredients
  

  • 1 κιλό πατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. περίπου γάλα φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions
 

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερο να βράσουν.
  • Μόλις μαλακώσουν τις βάζουμε σε ενα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά.
  • Αμέσως τις βάζουμε στον μύλο άλεσης ή στο πρες πουρε και τις πολτοποιούμε.
    Μην χρησιμοποιείτε multi για να λιώσετε τις πατάτες γιατί σπάει το άμυλο και αποκτάει κολλώδη υφή.
  • Τις ξανά βάζουμε στην κατσαρόλα μας πάνω στο ζεστό μάτι αλλά χωρίς να είναι αναμμένο. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα της κουζίνας να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Αν έχουμε χάσει την θερμοκρασία μπορούμε να ανάψουμε το μάτι της κουζίνας μας σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Διατηρούμε τον πουρέ ζεστό μέχρι να τον σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τη σάλτσα του φαγητού που συνοδεύει ή με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Notes

Keyword πατάτα, πουρές
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet