Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Βγάζετε όλα ταυλικά που θα χρησιμοποιήσετε απ’ το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν.
Ρίχνετε σε ένα μπολ, τους κρόκους, τη μουστάρδα το ξύδι και το αλάτι.
Τα χτυπάτε στο μίξερ χειρός ή με ότι άλλο μέσο έχετε για περίπου 1 λεπτό, σε υψηλή ταχύτητα. Σε αυτό το σημείο (ανάλογα και με το μηχάνημα που χρησιμοποιείτε) αρχίζει κάπως να φουσκώνει το μίγμα.
Αρχίζετε να προσθέτετε το ελαιόλαδο σε σταθερή, χαμηλή ροή, σαν κορδόνι και συνεχίσετε το χτύπημα. Μετά από 30”-40” το μίγμα αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει καθώς το λάδι ενσωματώνεται και δημιουργείται η μαγιονέζα.
Όταν η μαγιονέζα φτάσει στην επιθυμητή ποσότητα, σταματάτε το χτύπημα, δοκιμάζετε το μίγμα και διορθώνετε στη γεύση σας.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, χτυπάτε δυνατά στο μίξερ για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα και ξαναδοκιμάζετε, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία μέχρι η γεύση να έρθει εκεί που σας ταιριάζει.
Μεταφέρετε τη μαγιονέζα σ’ ένα μπολ και την βάζετε στο ψυγείο, διατηρείται περίπου 5-7 μέρες.