Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Πρώτα πρέπει να παστεριώσουμε τους ωμούς κρόκους.Βάζουμε σε μπεν μαρί για 10 λεπτά τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα, φροντίζοντας να μην ψηθεί το μείγμα και σφίξει ο κρόκος.Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ένδειξη να είναι 60°C βαθμούς.Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα να κρυώσει, μέχρι να αφρατέψει καλά, να πυκνώσει και να διογκωθεί.
Μόλις αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε και το mascarpone και ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Πρώτα πρέπει να παστεριώσουμε τα ωμά ασπράδια.Βάζουμε σε μπεν μαρί τα ασπράδια με τηυ υπόλοιπη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα, φροντίζοντας να μην ψηθεί το μείγμα Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ένδειξη να είναι 70°C βαθμούς.Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Με τη βοήθεια του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ενώνουμε την μαρέγκα στο μείγμα μας με το mascarpone με απαλές κινήσεις.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το καφέ, το γάλα και λίγη ζάχαρη ανάλογα με την προτίμηση μας, ώστε να μην είναι εντελώς πικρός. Μόλις βράσει, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Σε ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ στρώνουμε τα μισά σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο και τα ραντίζουμε πολύ καλά με το σιρόπι του καφέ, σχεδόν να ποτίσουν.
Αδειάζουμε πάνω από τα σαβαγιάρ την μισή ποσότητα της κρέμας και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την στρώση με ποτισμένα στο σιρόπι του καφέ σαβαγιάρ και από πάνω την κρέμα που μας έχει περισσέψει.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Το σερβίρουμε κόβοντας το σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζοντας τα με κακάο.
Notes
Το tiramisu καλό είναι να το καταναλώνουμε μέσα σε 2 ημέρες.
Αντί για mascarpone μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί Philadelphia