Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
400γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Μύλοι Αγίου Γεωργίου χωρίς γλουτένη
150γρ.ηλιέλαιο
150γρ.χυμός πορτοκαλιού
130γρ.άχνη ζάχαρη
1κ.γ.ξανθάνη
1βανιλίνη
Για την γέμιση
100γρ.μαρμελάδα βερίκοκο
100γρ.καρύδια χοντροκομμένα
½κ.γ.κανέλα
Instructions
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, την ξανθάνη, την βανιλίνη, την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.Δεν χρειάζεται να ανακατέψετε για περισσότερο από μισό λεπτό γιατί το ζυμάρι θα σφίξει και θα βγάλει το λάδι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαρμελάδα μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια και την κανέλα.
Με την σκουπ του παγωτού παίρνουμε μια δόση και φτιάχνουμε μια λακκουβίτσα στην μέση.
Γεμίζουμε την λακουβίτσα με μια μικρή κουταλιά από την γέμιση βερίκοκο και κλείνουμε την ζύμη μας.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Ανοιξιάτικα νηστίσιμα μπισκότα γεμιστά με βερίκοκο και καρύδια χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
265
% Daily Value*
Fat
15
g
23
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
9
g
Sodium
18
mg
1
%
Potassium
55
mg
2
%
Carbohydrates
32
g
11
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
13
g
14
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
35
IU
1
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
25
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.