Go Back Email Link
+ servings

Φύλλο κρούστας χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Course Πίτες
Servings 20 φύλλα
Calories 59 kcal

Ingredients
  

  • 400 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις.
  • 1560 γρ. νερό
  • ½ κ.γ. ξανθάνη
  • κ.γ. αλάτι

Instructions
 

  • Σε ένα μπόλ βάζουμε το νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας το. Το κοσκίνισμα θα μας δώσει πιο αέρινο αποτέλεσμα.
  • Προσθέτουμε την ξανθάνη και ανακατεύουμε καλά.
    Το μείγμα μας θα πρέπει να είναι αρκετά αραιό.
  • Περνάμε το μείγμα μας από ένα σουρωτήρι για να κρατήσει τυχών σβόλους. Έτσι το φύλλο μας θα είναι φίνο.
  • Για το ψήσιμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια αντικολλητική πλάκα για κρέπες.
    Εγώ χρησιμοποιώ την κρεπιέρα μου.
  • Βάζουμε το τηγάνι μας στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά ή ανάβουμε την κρεπιέρα στην μεσαία σκάλα θερμότητας.
  • Με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού μέχρι να καλυφτεί. Μπορεί να χρειαστεί να περάσετε ξανά την επιφάνεια ώστε να μην υπάρχουν κενά και η καλυπτικότητα να είναι ομοιόμορφη.
  • Τώρα που απλώσαμε ομοιόμορφα το μείγμα, μπορούμε να δυναμώσουμε την ένταση της θερμοκρασίας για να ψηθεί το φύλλο μας γρήγορα.
    Καταλαβαίνουμε ότι είναι ψημένο όταν έχει ασπρίσει σε όλη την επιφάνεια και ξεκολλάει από τις άκρες.
  • Θα χρειαστεί να αυξομειώνετε την θερμοκρασία σας για ένα τέλειο αποτέλεσμα.
    Αναλυτικότερα: Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία όταν αλείφουμε το μείγμα στην επιφάνεια μας, ώστε να υπάρχει ομοιόμορφη κάλυψη και δυναμώνουμε την θερμοκρασία κατά την διάρκεια του ψησίματος.
  • Αφαιρούμε το φύλλο από το τηγάνι ή την κρεπιέρα και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
    Βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλας για να μην κολλήσουνε μεταξύ τους τα φύλλα και καλύπτουμε με ένα νάιλον.
    Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία για να μην ξεραθούν τα φύλλα μας και γίνουν έθρυπτα.
  • Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
  • Χρησιμοποιούμε τα φύλλα άμεσα για μια ωραία πίτα ή ένα σιροπιαστό γλυκό.
    Αν δεν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε άμεσα, μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Φύλλο κρούστας χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
59
% Daily Value*
Fat
 
1
g
2
%
Polyunsaturated Fat
 
0.1
g
Monounsaturated Fat
 
0.1
g
Sodium
 
11
mg
0
%
Potassium
 
0.1
mg
0
%
Carbohydrates
 
13
g
4
%
Fiber
 
2
g
8
%
Sugar
 
1
g
1
%
Protein
 
2
g
4
%
Calcium
 
14
mg
1
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword πίτες, φύλλο, φύλλο πίτας
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet