Go Back Email Link
+ servings

Συνταγή για σπιτικό γιαούρτι

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Servings 1 λίτρο
Calories 686 kcal

Ingredients
  

  • 1 λίτρο γάλα της αρεσκίας σας πλήρες Εγώ χρησιμοποιώ αγελαδινό
  • 1 κ.σ άμυλο καλαμποκιού (νισεστές) χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.σ. γιαούρτι πλήρες Αν χρησιμοποιήσετε γάλα αγελάδας τότε και το γιαούρτι πρέπει να είναι αγελαδινό

Instructions
 

  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το άμυλο καλαμποκιού και 5 κ.σ γάλα και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το άμυλο καλαμποκιού στο γάλα.
  • Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλα-άμυλο καλαμποκιού και ανακατεύουμε καλά.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας και βράζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας.
  • Μετά από 2 λεπτά βρασμού, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το γάλα να πέσει η θερμοκρασία του.
    Η ιδανική θερμοκρασία που θέλουμε να έχει το γάλα είναι γύρω στους 45°C.
    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο κουζίνας για να ελέγξουμε την θερμοκρασία ή να χρησιμοποιήσουμε έναν πιο εμπειρικό τρόπο, βάζοντας το μικρό μας δάχτυλο στο γάλα θα πρέπει να μετρήσουμε μέχρι το 20 και το δάχτυλο μας να ανέχεται την θερμοκρασία.
  • Μόλις έχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία, αφαιρούμε την πέτσα που θα έχει δημιουργηθεί.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε μια κουταλιά γιαούρτι και λίγο από το γάλα. Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί το γιαούρτι μέσα στο γάλα.
  • Βάζουμε το διαλυμένο γιαούρτι μέσα το γάλα των 45°C και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα του γιαουρτιού σε ένα δοχείο για να πήξει.
  • Καλύπτουμε το δοχείο μας με ένα χαρτί κουζίνας.
  • Προθερμένουμε τον φούρνο στους 100°C, τον σβήνουμε και τοποθετούμε μέσα στο δοχείο με το μείγμα γιαουρτιού και το αφήνουμε 4 ώρες ώστε να πήξει.
  • Μετά από 4 ώρες θα δείτε ότι το γιαούρτι έχει πήξει.
    Τότε σκεπάζετε με ένα καπάκι ή με μεμβράνη κουζίνας το δοχείο και μεταφέρουμε το γιαούρτι μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το καταναλώσουμε.

Video

Nutrition

Nutrition Facts
Συνταγή για σπιτικό γιαούρτι
Amount per Serving
Calories
686
% Daily Value*
Fat
 
34
g
52
%
Saturated Fat
 
19
g
119
%
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
7
g
Cholesterol
 
125
mg
42
%
Sodium
 
400
mg
17
%
Potassium
 
1615
mg
46
%
Carbohydrates
 
60
g
20
%
Fiber
 
1
g
4
%
Sugar
 
51
g
57
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
1672
IU
33
%
Calcium
 
1311
mg
131
%
Iron
 
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Keyword γιαούρτι
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet