Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
1λίτρο γάλα της αρεσκίας σας πλήρεςΕγώ χρησιμοποιώ αγελαδινό
1κ.σάμυλο καλαμποκιού (νισεστές) χωρίς γλουτένη
1κ.σ.γιαούρτι πλήρεςΑν χρησιμοποιήσετε γάλα αγελάδας τότε και το γιαούρτι πρέπει να είναι αγελαδινό
Instructions
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το άμυλο καλαμποκιού και 5 κ.σ γάλα και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το άμυλο καλαμποκιού στο γάλα.
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλα-άμυλο καλαμποκιού και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας και βράζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Μετά από 2 λεπτά βρασμού, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το γάλα να πέσει η θερμοκρασία του. Η ιδανική θερμοκρασία που θέλουμε να έχει το γάλα είναι γύρω στους 45°C.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο κουζίνας για να ελέγξουμε την θερμοκρασία ή να χρησιμοποιήσουμε έναν πιο εμπειρικό τρόπο, βάζοντας το μικρό μας δάχτυλο στο γάλα θα πρέπει να μετρήσουμε μέχρι το 20 και το δάχτυλο μας να ανέχεται την θερμοκρασία.
Μόλις έχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία, αφαιρούμε την πέτσα που θα έχει δημιουργηθεί.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε μια κουταλιά γιαούρτι και λίγο από το γάλα. Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθεί το γιαούρτι μέσα στο γάλα.
Βάζουμε το διαλυμένο γιαούρτι μέσα το γάλα των 45°C και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μείγμα του γιαουρτιού σε ένα δοχείο για να πήξει.
Καλύπτουμε το δοχείο μας με ένα χαρτί κουζίνας.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 100°C, τον σβήνουμε και τοποθετούμε μέσα στο δοχείο με το μείγμα γιαουρτιού και το αφήνουμε 4 ώρες ώστε να πήξει.
Μετά από 4 ώρες θα δείτε ότι το γιαούρτι έχει πήξει.Τότε σκεπάζετε με ένα καπάκι ή με μεμβράνη κουζίνας το δοχείο και μεταφέρουμε το γιαούρτι μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το καταναλώσουμε.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Συνταγή για σπιτικό γιαούρτι
Amount per Serving
Calories
686
% Daily Value*
Fat
34
g
52
%
Saturated Fat
19
g
119
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
125
mg
42
%
Sodium
400
mg
17
%
Potassium
1615
mg
46
%
Carbohydrates
60
g
20
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
51
g
57
%
Protein
37
g
74
%
Vitamin A
1672
IU
33
%
Calcium
1311
mg
131
%
Iron
0.2
mg
1
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.