Go Back Email Link
+ servings

Κείκ τιγρέ χωρίς γλουτένη που δεν τρίβεται

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Course Γλυκά, επιδόρπιο, παιδικα γεύματα, πρωινό
Servings 16 μερίδες

Ingredients
  

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 8-10 λεπτά, έτσι θα αφρατέψει το μείγμα μας και θα γίνει το κέικ πιο αέρινο.
  • Προσθέτουμε τις βανιλίνες, 250 γρ. από το γάλα 3 κουταλιές από το αλεύρι, το ζελέ λιναρόσπορου και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ από μέσα προς τα έξω, ώστε να μην πέσει ο όγκος του μείγματος μας.
  • Βάζουμε την μισή ποσότητα σε ένα δεύτερο μπόλ και προσθέτουμε το κακάο, τα 100 ml. γάλα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε διαδοχικά μια μικρή ποσότητα από το μείγμα κέικ βανίλιας στο κέντρο της φόρμας και έπειτα από πάνω ακριβώς μια μικρή ποσότητα από το κέικ κακάο.
    Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα μας. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες.
    Η φόρμα μας θα πρέπει τουλάχιστον κατά ⅓ να είναι κενή ώστε να έχει περιθώριο να φουσκώσει το κέικ μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170°C για 60 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρουμε.

Video

Keyword κέικ, κεικ σοκολάτα, λιναρόσπορος
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet