Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Στο πολυμηχάνημα, βάζουμε την βρώμη, τον λιναρόσπορο και τα σπάμε να γίνουν όσο γίνεται σκόνη.
Προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας, το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το μήλο κομμένο σε κομμάτια, την μπανάνα και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός.
Αφαιρούμε τα μαχαίρια, προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε με μεγάλη κουταλιά από τον χυλό. Εγώ χρησιμοποιώ την μεγάλη κουτάλα της σούπας.Με την ανάποδη της κουτάλας πατάμε λίγο τον χυλό μας να απλώσει, να δημιουργηθεί ένας δίσκος περίπου 10-12 εκ.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Καταλαβαίνουμε ότι η πλευρά που ψήνεται είναι έτοιμη και μπορούμε να την γυρίσουμε για να ψηθεί και η άλλη πλευρά όταν σχηματίζονται μικρές φουσκάλες και τρυπούλες στην επιφάνεια που βλέπουμε.Τότε μπορούμε να γυρίσουμε το pancake για να ψηθεί και η άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε με μαρμελάδα, μέλι, σοκολάτα ή ότι άλλο θελήσετε αφού οι επιλογές είναι ατελείωτες.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Pancakes χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
139
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
0.003
g
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
28
mg
9
%
Sodium
41
mg
2
%
Potassium
113
mg
3
%
Carbohydrates
19
g
6
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
7
g
8
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
72
IU
1
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
26
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.