Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι τη ζάχαρη και την κανέλα.
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και βράζουμε για 3 λεπτά.
Για τη ζύμη
Προετοιμάζουμε την μαγιά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, 3 κ.γ. από τη ζάχαρη και 100 γρ. απο το ζεστό νερό και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε 3 κ.σ. αλεύρι ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια, την κανέλα, το ψύλλιο και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μείγμα της ενεργοποιημένης μαγιάς, το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε καλά να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα να διπλασιάσει τον όγκο της.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια (εγω χρησιμοποιώ ρυζάλευρο, βοηθάει τη ζύμη να ανοίξει πιο εύκολα) και ζυμώνουμε ελαφρά.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 τεμάχια. Σχηματίζουμε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
Παίρνουμε ένα από τα μπαλάκια και το ανοίγουμε σε ορθογώνιο με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Απλώνουμε μια ποσότητα από τη γέμιση ταχίνι, τυλίγουμε σε ρολό και έπειτα μαζεύουμε το ρολό μας σε σαλιγκάρι ή σε S. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες.
Τοποθετούμε τις ταχινόπιτες σε ένα ταψί και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με το σιρόπι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά, σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.