Go Back Email Link
+ servings

Ταχινόπιτες χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Cook Time 30 minutes
Course Νηστίσιμα
Servings 8 ταχινόπιτες

Ingredients
  

Για τη ζύμη

  • 400 γρ. ζεστό νερό περίπου στους 40°C
  • 1 φρέσκια μαγιά χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 260 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη μείγμα για ψωμί
  • 240 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη μείγμα για πίτσα
  • 1 κ.γ. ψύλλιο

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. ταχίνι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για το σιρόπι

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 240 ml. νερό

Instructions
 

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι τη ζάχαρη και την κανέλα.

Για το σιρόπι

  • Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και βράζουμε για 3 λεπτά.

Για τη ζύμη

  • Προετοιμάζουμε την μαγιά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, 3 κ.γ. από τη ζάχαρη και 100 γρ. απο το ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε 3 κ.σ. αλεύρι ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια, την κανέλα, το ψύλλιο και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της ενεργοποιημένης μαγιάς, το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε καλά να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μια ώρα να διπλασιάσει τον όγκο της.
  • Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια (εγω χρησιμοποιώ ρυζάλευρο, βοηθάει τη ζύμη να ανοίξει πιο εύκολα) και ζυμώνουμε ελαφρά.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 8 τεμάχια. Σχηματίζουμε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
  • Παίρνουμε ένα από τα μπαλάκια και το ανοίγουμε σε ορθογώνιο με τη βοήθεια ενός πλάστη.
  • Απλώνουμε μια ποσότητα από τη γέμιση ταχίνι, τυλίγουμε σε ρολό και έπειτα μαζεύουμε το ρολό μας σε σαλιγκάρι ή σε S. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο με τις αναλυτικές οδηγίες.
  • Τοποθετούμε τις ταχινόπιτες σε ένα ταψί και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με το σιρόπι.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά, σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.

Video

Keyword ταχίνι, ταχινόπιτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet