Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
1κιλόγαύροςΓια να γίνει πιο τραγανός, επιλέγουμε λεπτό γαύρο.
2κ.γαλάτι
3κ.σ.ελαιόλαδο
4κ.σ.καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη
50γρ.ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Instructions
Καθαρίζουμε και πλένουμε τον γαύρο πολύ καλά αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια. Το αφήνουμε στην άκρη να σταγγίξει το νερό.
Βάζουμε τον γαύρο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε ελαφρά να πάει το αλάτι και το ελαιόλαδο σε όλα τα ψαράκια, προσέχοντας να μην τον σπάσουμε.
Πασπαλίζουμε τον μαριναρισμένο γαύρο με καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει το καλαμποκάλευρο σε όλα τα ψάρια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 εκ. ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού και στρώνουμε με στρόγγυλη φορά τον γαύρο στο τηγάνι.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τον μαγειρεύουμε για 4-6 λεπτά
Με την βοήθεια ενός πιάτου τον γυρνάμε από την άλλη πλευρά προσθέτουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο και τον μαγειρεύουμε και από την άλλη πλευρά για 4-6 λεπτά.