Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
¾φλ. τσαγιούελαιόλαδο ελαφρύΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο σπορέλαιο
½φλ. τσαγιούνερό
Instructions
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν.Ξεκινάμε πάντα το βράσιμο της πατάτας σε κρύο νερό, για να μην ανοίξουν κατά τον βρασμό.Μπορείτε να τις βράσετε με τα φλούδια και να τις ξεφλουδίσετε μετά ή να τις ξεφλουδίσετε και έπειτα να τις βράσετε.
Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
Τις λιώνουμε είτε στον μύλο, είτε στο πρες πουρέ.Αποφεύγουμε το μπλέντερ καθώς σπάει το άμυλο της πατάτας και αποκτάει μια λαστιχώτη υφή.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, τον ταραμά και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε διαδοχικά το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Αν είναι πολύ σφιχτή η ταραμοσαλάτα μας (η πατάτα απορροφάει το λάδι), προσθέτουμε λίγο νερό και ξανά ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε την ένταση του λεμονιού και τη γλύκα του λαδιού και προσθέτουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.
Σερβίρουμε σε ένα μπολάκι και γαρνίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και ελιές.