Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Στο μπολ του πολυμίξερ, ανακατεύουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για 1 λεπτό, ξύνουμε τα πλαϊνά και τον πάτο του μπολ και στη συνέχεια τα επεξεργαζόμαστε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη. Αυτός ο επιπλέον χρόνος βοηθά το χούμους να γίνει λείο και κρεμώδες.
Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κύμινο και ένα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο χτυπημένο ταχίνι και το χυμό λεμονιού. Χτυπήστε για 30 δευτερόλεπτα, ξύστε τα πλαϊνά και τον πάτο του μπολ και στη συνέχεια επεξεργαστείτε άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέστε τα μισά από τα βρασμένα ρεβίθια στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε για 1 λεπτό. Ξύστε τις πλευρές και τον πάτο του μπολ, στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα ρεβίθια και επεξεργαστείτε μέχρι να γίνουν παχύρρευστα και αρκετά λεία 1 με 2 λεπτά.
Πιθανότατα το χούμους να είναι πολύ πηχτό ή να έχει ακόμα μικροσκοπικά κομμάτια ρεβίθου. Για να το διορθώσετε, με τον επεξεργαστή τροφίμων ενεργοποιημένο, προσθέστε σιγά σιγά 2 με 3 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να φτάσετε στην τέλεια υφή.
Δοκιμάζουμε για αλάτι και προσαρμόζουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Σερβίρετε το χούμους με λίγο ελαιόλαδο και πάπρικα.Αποθηκεύστε το σπιτικό χούμους σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα.
Nutrition
Nutrition Facts
Χούμους-Hummus Χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
134
% Daily Value*
Fat
7
g
11
%
Saturated Fat
1
g
6
%
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
3
g
Sodium
7
mg
0
%
Potassium
184
mg
5
%
Carbohydrates
15
g
5
%
Fiber
4
g
17
%
Sugar
2
g
2
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
21
IU
0
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
39
mg
4
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.