Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε ένα μπολ βάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τα φουντούκια ολόκληρα ή κομμένα στα 2, τα κράνμπερις, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τον χαλβά, τον οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να μην διαλυθεί ο χαλβάς.
Κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια από μεμβράνη και τα τοποθετούμε στον πάγκο μας με τέτοιο τρόπο ώστε να ακουμπάει το ένα πάνω στο άλλο περίπου 5 εκ.Με ένα πινέλο αλείφουμε ελάχιστο σπορέλαιο, για να μην κολλήσει το γλυκό μας.
Τοποθετούμε το μείγμα μας πάνω στις μεμβράνες και με την μαρίζ μας του δίνουμε σχήμα "σαλαμιού".Το τυλίγουμε με την μεμβράνη και πιέζουμε με τα χέρια μας απαλά για να ισιώσει το μείγμα.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.