Go Back Email Link
+ servings

Σοκολατένιος κορμός με χαλβά χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 30 minutes
Χρόνος στο ψυγείο 2 hours
Course Dessert, Γλυκά
Servings 12 μερίδες

Ingredients
  

  • 375 γρ. κουβερτούρα χωρίς γλουτένη
  • 400 γρ. χαλβάς από ταχίνι βανίλια
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. βούτυρο φυτικό
  • 100 γρ. κράνμπερις
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο

Instructions
 

  • Λιώνουμε το βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα φουντούκια ολόκληρα ή κομμένα στα 2, τα κράνμπερις, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε τον χαλβά, τον οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να μην διαλυθεί ο χαλβάς.
  • Κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια από μεμβράνη και τα τοποθετούμε στον πάγκο μας με τέτοιο τρόπο ώστε να ακουμπάει το ένα πάνω στο άλλο περίπου 5 εκ.
    Με ένα πινέλο αλείφουμε ελάχιστο σπορέλαιο, για να μην κολλήσει το γλυκό μας.
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας πάνω στις μεμβράνες και με την μαρίζ μας του δίνουμε σχήμα "σαλαμιού".
    Το τυλίγουμε με την μεμβράνη και πιέζουμε με τα χέρια μας απαλά για να ισιώσει το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Video

Keyword vegan, κορμός, νηστίσιμα, σοκολάτα, χαλβάς
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet