Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο μείγμα μας το αλεύρι, το baking powder, την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Η ζύμη μας πρέπει να μοιάζει με κουρκούτι.
Σε ένα ταψάκι 24 εκ. το οποίο το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει βάζουμε τη μισή μας ζύμη και την απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Βάζουμε πάνω στη ζύμη μας το μισό τριμμένο τυρί γκούντα, το ζαμπόν, τα μπαστουνάκια πιπεριάς και το υπόλοιπο τυρί γκούντα.
Τέλος σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μας και την στρώνουμε προσεκτικά να καλύψει όλη την επιφάνεια με τη γέμιση.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
260
% Daily Value*
Fat
15
g
23
%
Saturated Fat
5
g
31
%
Trans Fat
0.004
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
67
mg
22
%
Sodium
266
mg
12
%
Potassium
109
mg
3
%
Carbohydrates
24
g
8
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
10
g
20
%
Vitamin A
270
IU
5
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Calcium
213
mg
21
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.