Go Back Email Link
+ servings

Σπανακόπιτα χωρίς γλουτένη

Mε φύλλο κουρού

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 45 minutes
Cook Time 45 minutes
Course Πίτες
Servings 12 Μερίδες

Ingredients
  

Φύλλο Κουρού χωρίς γλουτένη

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χωρίς Γλουτένη
  • 160 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • αλάτι

Γέμιση

  • 800 γρ σπανάκι
  • 2 πράσα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 αυγά
  • λάδι
  • αλάτι & πιπέρι
  • 400 γρ τυρί φέτα
  • άνιθος

Instructions
 

Για το Φύλλο

  • Λιώνουμε το βούτυρό σε ένα κατσαρολάκι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το ασπράδι του αυγού μας.
  • Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας βγάζοντας ένα σχετικά μαλακό αποτέλεσμα
  • Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

  • Πλένουμε καλά το σπανάκι, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα και τον άνηθο.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα να τσιγαριστούν.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε να μαραθεί και αυτός.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι που το έχουμε χοντροκόψει.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σπανάκι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι να χάσει τα υγρά του.
  • Σε αυτό το διάστημα κόβουμε την φέτα κομματάκια και την ανακατεύουμε με τα αυγά και τοπιπέρι της αρεσκείας μας.
  • Στην κατσαρόλα μας ανακατεύουμε το μείγμα από το σπανάκι με το τυρί και τα αυγά. Αν χρειαστεία λατίζουμε.

Παρασκευή Πίτας

  • Με τα χέρια κόβουμε τη μισή ζύμη, και την ανοίγουμε σε φύλλο ανάμεσα σε δυο χαρτιά ψησίματος
  • Με την βοήθεια του χαρτιού ψησίματος μεταφέρουμε το πρώτο φύλλο στο βουτυρομένο ταψάκι μας.
  • Προσθέτουμε τη γέμιση μας
  • Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο που έχουμε ανοίξει, πάντα με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος.
  • Χτυπάμε τον κρόκο από το αυγό, που κρατήσαμε, με μια κουταλιά γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την πίτα μας.
  • Ψήνουμε στους 190ᵒC για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την απολαμβάνουμε!
Keyword σπανακόπιτα, χωρίς γλουτένη
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet