Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Στο μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε τη ζάχαρη και όσο είναι ζεστή η κουβερτούρα ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το ρευστό μείγμα στα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.Θα χρειαστεί να ζυμώσουμε και με το χέρι ώστε να σμίξουν καλύτερα τα υλικά μεταξύ τους.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε διαφανή μεμβράνη και σχηματίζουμε ένα σφιχτό ρολό σαν σαλάμι.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σκληρύνει ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε ομοιόμορφα.
Βγάζουμε το ρολό μας από το ψυγείο και αμέσως κόβουμε φέτες πάχους 1,5 εκ.
Λιώνουμε τα 300 γρ. κουβερτούρας και με τη βοήθεια 2 πιρουνιών βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια στην κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθεί γύρω γύρω με τη λιωμένη σοκολάτα.
Τοποθετούμε τις καριόκες πάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Δεν χρειάζεται να τα βάλετε στο ψυγείο.
Μπορείτε να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο και να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Καριόκες χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
211
% Daily Value*
Fat
19
g
29
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Polyunsaturated Fat
5
g
Monounsaturated Fat
5
g
Sodium
40
mg
2
%
Potassium
48
mg
1
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
145
IU
3
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
18
mg
2
%
Iron
0.5
mg
3
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.