Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
400γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
100γρ.αλεύρι αμυγδάλου
4αυγά
250γρ.βούτυρο
350γρ.ζάχαρη
50γρ.λικέρ μαστίχα
150γρ.γάλα
100γρ.χυμός πορτοκάλι
1κ.γ.baking powder χωρίς γλουτένη
1κ.γ.ξανθάνη
2κ.σ.μαρμελάδα της αρεσκίας σας
160γρ.καρύδια και φιστίκια αιγίνης χοντροκομμένα
½κ.γ.γαρύφαλλο
150γρ.γλυκό κάστανο κομμένο σε μικρά κομματάκια
άχνη ζάχαρη χ.γ. για τη διακόσμηση
Instructions
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα μας και να φουσκώσει.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ μαστίχας, την μαρμελάδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά, το αλεύρι, το αλεύρι αμυγδάλου, το baking powder, το γαρύφαλλο, την ξανθάνη, και το μείγμα καρύδια-φιστίκια.
Στο μείγμα με τα υγρά υλικά βάζουμε το μείγμα με τα άλευρα μας σταδιακά και ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
Λίγο πριν ολοκληρώσουμε το ανακάτεμα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κομματάκια από το γλυκό κάστανο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε το μείγμα της βασιλόπιτας σε ένα στρογγυλό ταψάκι το οποίο το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Στο κάτω μέρος της βασιλόπιτας κρύβουμε το φλουρί μας.
Διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη και βρώσιμα χριστουγεννιάτικα λουλούδια από ζαχαρόπαστα.