Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
250γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
1κ.γ.baking powder χωρίς γλουτένη
100γρ.μαρμελάδα
1μήλο κομμένο σε κυβάκια
Για τα καραμελωμένα μήλα
2μήλα κομμένα σε φέτες
20γρ.βούτυρο
1κ.γ.ζάχαρη
1κ.γ.κανέλα
Instructions
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα μας και να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, το γάλα, τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη βανίλια, την κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Στο μείγμα μας βάζουμε το κομμένο μήλο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία.
Τοποθετούμε τα μήλα μας γύρω-γύρω σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα και αφήνουμε για 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει.
Βάζουμε το μείγμα μας πάνω στα μήλα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Ψήνουμε για 40 λεπτά σε μέτρια πρός χαμηλή θερμοκρασία.
Ελέγχουμε τη ζύμη μας αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα.
Τουμπάρουμε τη μηλόπιτα μας σε μια πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν σερβίρουμε.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Μηλόπιτα χωρίς γλουτένη και χωρίς φούρνο
Amount per Serving
Calories
260
% Daily Value*
Fat
11
g
17
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
32
mg
11
%
Sodium
41
mg
2
%
Potassium
84
mg
2
%
Carbohydrates
38
g
13
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
23
g
26
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
119
IU
2
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
46
mg
5
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.