Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας.
Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
Για τον χαλβά
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί, χωρίς να κάψει.
Προσθέτουμε την πολέντα, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι καρύδας, το αλεύρο ρεβυθιού και ανακατεύουμε καλα με μια ξύλινη κουτάλα.
Καβουρντίζουμε τα άλευρα μας μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά, ώστε να πάρουν χρυσορόδινο χρώμα, για περίπου 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας πάντα με ξύλινη κουτάλα.
Τραβάμε την κατσαρόλα με τα άλευρα από τη φωτιά.
Πολύ προσεκτικά προσθέτουμε σιγά σιγά από χαμηλό ύψος το σιρόπι στο καβουρδισμένα άλευρα. Πολύ προσοχή μην καείτε, γιατί το μείγμα θα καίει πολύ και θα κοχλάζει.
Προσθέτουμε όλο το σιρόπι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσουν τα άλευρα.
Όσο ο χαλβάς είναι ακόμα ζεστός, τον αδειάζουμε σε φόρμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια πιέζοντας με την κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει για 30′.
Σερβίρουμε με κανέλα.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Μαμαδίστικος χαλβάς χωρίς γλουτένη, απλά υπέροχος!
Amount per Serving
Calories
4
% Daily Value*
Fat
0.1
g
0
%
Saturated Fat
0.01
g
0
%
Polyunsaturated Fat
0.01
g
Monounsaturated Fat
0.03
g
Sodium
0.2
mg
0
%
Potassium
4
mg
0
%
Carbohydrates
1
g
0
%
Fiber
0.3
g
1
%
Sugar
0.2
g
0
%
Protein
0.1
g
0
%
Vitamin A
5
IU
0
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
5
mg
1
%
Iron
0.04
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.