Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ετοιμάζουμε τη μαγιά μας. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και 100ml από το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την προετοιμασμένη μαγιά, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να κολλάει στα χέρια.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην στεγνώσει η ζύμη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.
Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και σχηματίζουμε μπαλάκια.
Ετοιμάζουμε το μπάνιο με το ζαχαρόνερο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό μέχρι να λιώσει.
Βουτάμε τη μία πλευρά απο τα μπαλάκια μας γρήγορα στο νερό και κατόπιν τα περνάμε από το μπολ που έχουμε βάλει το σουσάμι, ώστε να κολλήσει πάνω στο ζυμάρι μας.
Βάζουμε τα ζυμαράκια μας σε ένα στρογγυλό ταψάκι και αφήνουμε μικρά κενά μεταξύ των ζυμαριών μας.
Αφήνουμε τη μαργαρίτα μας να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35-40λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τη μαργαρίτα μας να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Video
Nutrition
Nutrition Facts
Ψωμί μαργαρίτα χωρίς γλουτένη
Amount per Serving
Calories
377
% Daily Value*
Fat
17
g
26
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
10
g
Sodium
53
mg
2
%
Potassium
60
mg
2
%
Carbohydrates
53
g
18
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
0.4
g
0
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
1
IU
0
%
Vitamin C
0.001
mg
0
%
Calcium
124
mg
12
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.