Go Back Email Link
+ servings

Μαλακά μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Course Γλυκά, πρωινό
Servings 20 μουστοκούλουρα

Ingredients
  

  • 300 ml. μούστος
  • 200 ml. σπορέλαιο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γρ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 10 γρ. χαρουπάλευρο
  • 140 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον μούστο, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού αφού πρώτα έχουμε λιώσει μέσα την μαγειρική σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, το μπέικιν πάουντερ και το χαρουπάλευρο και ανακατεύουμε μέχρι να μογενοποιηθεί το μείγμα.
    Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή και να έχει λαδωμένη υφή.
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη περίπου 50γρ. και πλάθουμε το μουστοκούλουρο. Δίνουμε σχήμα στρογγυλό η πλεξούδα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  • Τοποθετούμε τα μουστοκούλορα σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας 2 εκ. περίπου απόσταση ανάμεσα τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πρίν τα αποθηκεύσουμε.

Notes

Επειδή τα μουστοκούλουρα μας έχουν αρκετή υγρασία, καλό θα είναι αν μην τα κρατήσετε μέσα σε ερμητικά κλειστά δοχείο.
Keyword κουλούρια, μουστοκούλουρα, μούστος
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet