Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον μούστο, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού αφού πρώτα έχουμε λιώσει μέσα την μαγειρική σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, το μπέικιν πάουντερ και το χαρουπάλευρο και ανακατεύουμε μέχρι να μογενοποιηθεί το μείγμα.Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή και να έχει λαδωμένη υφή.
Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη περίπου 50γρ. και πλάθουμε το μουστοκούλουρο. Δίνουμε σχήμα στρογγυλό η πλεξούδα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Τοποθετούμε τα μουστοκούλορα σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας 2 εκ. περίπου απόσταση ανάμεσα τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πρίν τα αποθηκεύσουμε.
Notes
Επειδή τα μουστοκούλουρα μας έχουν αρκετή υγρασία, καλό θα είναι αν μην τα κρατήσετε μέσα σε ερμητικά κλειστά δοχείο.