Go Back Email Link
+ servings

Κέικ σοκολάτας, χωρίς φούρνο, χωρίς μίξερ, χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Course επιδόρπιο
Servings 12 μερίδες

Ingredients
  

Για το κέικ

  • 30 γρ. κακάο
  • 100 γρ. βραστό νερό
  • 150 γρ. γάλα
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη

Για την γκανάζ

  • 125 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Instructions
 

Για το κέικ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το βραστό νερό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε και το αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
    Όλη αυτή η διαδικασία δεν θα σας πάρει πάνω από 5 λεπτά.
  • Θα ψήσουμε σε τηγάνι αντικολλητικό, στο μάτι της κουζίνας μας σε μέτρια φωτιά.
  • Αλείφουμε το τηγάνι μας με ελάχιστο βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι μας με το καπάκι, κλείνουμε αν υπαρχει τρύπα στο καπάκι και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Μετά από 40 λεπτά ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το κέικ μας και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας ελαφρώς και το βάζουμε σε μια πιατέλα.

Για την γκανάζ

  • Κόβουμε την κουβερτούρα μας σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στην κουβερούρα.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει καλά η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί.
  • Απλώνουμε την γκανάζ πάνω στο κέικ μας.
  • Και απολαμβάνουμε
Keyword ζεστή σοκολάτα, κέικ
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet