Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κοτόπουλο, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι και ανακατευούμε καλά.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ψήνουμε το κοτόπουλο μας, γυρνώντας τα κομμάτια από όλες τις πλευρές.
Για το dressing
Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα κρουτόν
Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού μας χωρίς γλουτένη σε κυβάκια
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, το βούτυρο και το σκόρδο και προσθέτουμε τα κυβάκια του ψωμιού, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε χωρίς να σπάσουμε το ψωμί μας.
Δίνουμε χρώμα στο ψωμί μας στο τηγάνι και έπειτα βάζουμε τα κρουτόν μας σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα
Βάζουμε το ταψάκι μας στον φούρνο στους 150°C στον αέρα για 20 λεπτά
Για τη σύνθεση της σαλάτας
Καθαρίζουμε το iceberg και την σαλάτα βγάζοντας τα εξωτερικά φύλλα, πλένουμε τα φύλλα μας καλά και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 4 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το dressing μας, τα κρουτόν επιπλέον παρμεζάνα, και απολαμβάνουμε!
Video
Keyword caesar salad, ντοματοσαλάτα,, σαλάτα καίσαρα