Go Back Email Link
+ servings

Caesar salad-Σαλάτα του Καίσαρα Χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 minutes
Course Σαλάτα
Servings 4 μερίδες

Ingredients
  

Για το κοτόπουλο

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • θυμάρι

Για τα κρουτόν

  • 3-4 φέτες ψωμί χωρίς γλουτένη κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Για τη σαλάτα

  • ½ iceberg
  • ½ σαλάτα
  • παρμεζάνα

Για το dressing

  • 10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. σπιτική μαγιονέζα δείτε τη συνταγή
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα

Instructions
 

Για το κοτόπουλο

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κοτόπουλο, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι και ανακατευούμε καλά.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς και βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο μας, γυρνώντας τα κομμάτια από όλες τις πλευρές.

Για το dressing

  • Σε έναν πολυκόφτη βάζουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τα κρουτόν

  • Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού μας χωρίς γλουτένη σε κυβάκια
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι, το βούτυρο και το σκόρδο και προσθέτουμε τα κυβάκια του ψωμιού, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε χωρίς να σπάσουμε το ψωμί μας.
  • Δίνουμε χρώμα στο ψωμί μας στο τηγάνι και έπειτα βάζουμε τα κρουτόν μας σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα
  • Βάζουμε το ταψάκι μας στον φούρνο στους 150°C στον αέρα για 20 λεπτά

Για τη σύνθεση της σαλάτας

  • Καθαρίζουμε το iceberg και την σαλάτα βγάζοντας τα εξωτερικά φύλλα, πλένουμε τα φύλλα μας καλά και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  • Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 4 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το dressing μας, τα κρουτόν επιπλέον παρμεζάνα, και απολαμβάνουμε!

Video

Keyword caesar salad, ντοματοσαλάτα,, σαλάτα καίσαρα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet