Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
500γρ.αλέυρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
1κ.γ.μαγειρική σόδα
1κ.γ.κανέλλα
¼κ.γ.γαρύφαλλο
100γρ.σταφίδες
½κ.γ.ξανθάνη
Άχνη ζάχαρη για το στόλισμα
Instructions
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το χυμό πορτοκαλίου στον οποίο έχουμε λιώσει τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλέυρι μας κοσκινισμένο και την ξανθάνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε μια φόρμα ή ένα ταψάκι περίπου 22-24 εκ., το οποίο το έχουμε λαδώσει και αλευρώσει, βάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60 λεπτά.
Δεν ανοίγουμε τον φούρνο ενδυάμεσα γιατί θα κάτσει η πίτα μας και δεν θα φουσκώσει.
Ελέγχουμε με το μαχαίρι μας αν έχει ψηθεί, ξεφουρνίζουμε και αφείνουμε να κρυώσει καλά πριν την στολίσουμε
Στολίζουμε, πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.
Video
Notes
Μια ιδέα είναι να κάνεται περίτεχνα σχέδια χρησιμοποιώντας ως στένσιλ τα κλασικά πλεκτά πετσετάκια της γιαγιάς.