Go Back Email Link
+ servings

Φανουρόπιτα χωρίς γλουτένη με 9 υλικά

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Course Γλυκά
Servings 12 μερίδες

Ingredients
  

  • 280 γρ. σπορέλαιο
  • 380 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλέυρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο
  • 100 γρ. σταφίδες
  • ½ κ.γ. ξανθάνη
  • Άχνη ζάχαρη για το στόλισμα

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το χυμό πορτοκαλίου στον οποίο έχουμε λιώσει τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλέυρι μας κοσκινισμένο και την ξανθάνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Σε μια φόρμα ή ένα ταψάκι περίπου 22-24 εκ., το οποίο το έχουμε λαδώσει και αλευρώσει, βάζουμε το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60 λεπτά.
  • Δεν ανοίγουμε τον φούρνο ενδυάμεσα γιατί θα κάτσει η πίτα μας και δεν θα φουσκώσει.
  • Ελέγχουμε με το μαχαίρι μας αν έχει ψηθεί, ξεφουρνίζουμε και αφείνουμε να κρυώσει καλά πριν την στολίσουμε
  • Στολίζουμε, πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.

Video

Notes

Μια ιδέα είναι να κάνεται περίτεχνα σχέδια χρησιμοποιώντας ως στένσιλ τα κλασικά πλεκτά πετσετάκια της γιαγιάς.
Keyword νηστίσιμα, φανουρόπιτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
5 from 1 vote