Go Back Email Link
+ servings

Εύκολη Τυρόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Course Πίτες
Servings 12 μερίδες

Ingredients
  

  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γρ. γάλα
  • 150 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο χωρίς γλουτένη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. δυόσμος ξερός-προαιρετικά
  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 1 κ.γ. baking powder
  • σουσάμι
  • βούτυρο για το ταψί

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μας, το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά αφού πρώτα τα χτυπήσουμε, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το καλαμποκάλευρο, το baking powder και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα άλευρα στο πρώτο μας μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τη φέτα μας, την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια, τη γραβιέρα μας, το πιπέρι και τον δυόσμο (προαιρετικά) και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε ένα ταψάκι, μεγέθους περίπου 36x26, με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
  • Βάζουμε το μείγμα μας κουταλιά-κουταλιά και το στρώνουμε όμορφα με μια σπάτουλα να απλωθεί ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
  • Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Video

Keyword πίτες, τυρί, τυρόπιτα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet