Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μας, το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά αφού πρώτα τα χτυπήσουμε, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το καλαμποκάλευρο, το baking powder και το αλάτι.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα άλευρα στο πρώτο μας μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη φέτα μας, την οποία έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια, τη γραβιέρα μας, το πιπέρι και τον δυόσμο (προαιρετικά) και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε ένα ταψάκι, μεγέθους περίπου 36x26, με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Βάζουμε το μείγμα μας κουταλιά-κουταλιά και το στρώνουμε όμορφα με μια σπάτουλα να απλωθεί ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.