Go Back Email Link

Παγωτό πραλίνα χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Course Γλυκά

Ingredients
  

  • 400 ml. κρέμα γάλακτος καρύδας
  • 400 ml. γάλα καρύδας
  • 20 γρ. κακάο
  • 30 γρ. κορν φλάουερ
  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. πραλίνα χωρίς λακτόζη

Instructions
 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος καρύδας, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το κακάο και το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά.
  • Ανακατεύουμε να μην μας κολλήσει το μείγμα μας μεχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα.
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα μας στο μπολάκι που θα το τοποθετήσουμε στην κατάψυξη.
  • Καλύπτουμε το μείγμα μας με μεμβράνη να εφάπτεται με το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Μόλις κρυώσει το βάζουμε στην κατάψυξη, τουλάχιστον για 8 ώρες πριν το σερβίρουμε.
  • Θα χρειαστεί να το βγάλουμε για περίπου 10 λεπτά από την κατάψυξη, ώστε να μαλακώσει λίγο και να μπορέσουμε να το σερβίρουμε.
Keyword παγωτό, πραλίνα, σοκολάτα, χωρίς λακτόζη
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet