Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
500γρ.αλεύρι χωρίς γλουτένη που φουσκώνει μόνο του
300γρ.ζάχαρη
130γρ.βούτυρο
2βανιλίνες
2μεγάλααυγά
1/2κ.γ.αλάτι
250γρ.γιαούρτι
100γρ.γάλα
4κ.σ.πραλίνα
1κ.γ.ξανθάνη
Instructions
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στην μεσαία σκάλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Μόλις αφρατέψει το μείγμα μας προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα πάλι μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει και να πάρει όγκο.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας το γάλα, τις βανιλίνες, το γιαούρτι, το αλάτι, την ξανθάνη, 2 κουταλιές αλεύρι. (Ρίχνουμε στο μείγμα 2 κουταλιές από το αλεύρι ώστε να δέσει το κέικ γιατί σε αυτή τη φάση το μείγμα δείχνει σαν να έχει κόψει.)
Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι μας και ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά από μέσα προς τα έξω με μια σπάτουλα, για να μην πέσει το φούσκωμα που έχει ήδη το μείγμα μας.
Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα βάζουμε το μισό του μείγματος μας.
Στο υπόλοιπο μισό μείγμα που έχουμε κρατήσει προσθέτουμε την πραλίνα μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε το μείγμαμε της πραλίνας και αυτό στην φόρμα μας και με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε ελαφρά τα δυο μείγματα χωρίς όμως να γίνουν ένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50-60 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο, στη μεσαία θέση.
Μετά από 15 λεπτά μπορούμε να ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει.