Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 100ml ζεστό γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και αφήνετε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά μαζί με το αλάτι και το υπόλοιπο γάλα εναλάξ.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Θα χρειαστεί να βάλετε στα χέρια σας το σπορέλαιο προκειμένου να μην κολλήσει η ζύμη στα χέρια σας.
Σκεπάζετε με μεμβράνη και καθαρή πετσέτα το μπολ και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας.
Μόλις το ζυμάρι μας φουσκώσει, το πλάθουμε με τα χέρια μας, λαδώνουμε το ταψί μας και με τα χέρια μας ανοίγουμε-στρώνουμε το ζυμάρι μας
Χαράζουμε μέχρι κάτω τη ζύμη μας, ώστε να εισχωρήσει το άλειμμα μας και στα κενά που θα δημιουργηθούν.
Μέχρι να φτιάξουμε το άλειμμα μας, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα ώστε να φουσκώσει για λίγο το ζυμάρι μας.
Για το άλειμμα σκόρδου
σε ένα μπολάκι βάζουμε το τυρί κρέμα, το σκόρδο λιωμένο, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Αλείφουμε το ζυμαράκι μας με το μείγμα σκόρδου.
Προσθέτουμε την φέτα σε μικρά κομματάκια σε όλη την επιφάνεια και από πάνω καλύπτουμε με το τυρί της αρεσκείας σας που λιώνει.
Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 30 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.
Αυτό το σκορδόψωμο είναι ότι πιο νόστιμο έχετε φτιάξει ποτέ!!!