Go Back Email Link
+ servings

Cookies χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Course Γλυκά
Servings 16 cookies

Ingredients
  

  • 225 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Instructions
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψει το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα μας το αυγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε το αλεύρι, την βανιλίνη, το baking powder, τη σόδα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Φτιάχνουμε μπαλάκια περίπου 30 γρ. το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Το κάθε μπαλάκι θα πρέπει να έχει απόσταση από το επόμενο περίπου 5 εκ.
  • Βάλτε το ταψί με τα μπαλάκια για 1 ώρα στο ψυγείο, πριν τα ψήσετε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 15 λεπτά.

Notes

Στο στάδιο που έχουμε βάλει τα μπαλάκια στο ψυγείο, θα δούμε ότι μετά από 1 ώρα έχουν παγώσει, οπότε μπορούμε να τα βάλουμε σε μια σακούλα τροφίμων και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη. Έτσι ανα πάσα στιγμή μπορείτε να έχετε φρέσκα cookies σε λίγα λεπτά, αρκεί να βγάλετε την ποσότητα που θέλετε από την κατάψυξη, να τα αφήσετε για λίγη ώρα να ξεπαγώσουν και να τα ψήσετε.
Keyword cookies
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet