Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
2κ.σ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτενηΠροαιρετικά
Instructions
Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε φιστίκια αράπικα (500γρ.) ωμά και ξεφλουδισμένα από το εξωτερικό τους τσόφλι και τα βρέχουμε με νερό.
Τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίσουν τα νερά και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι απλωτά.
Τα πασπαλίζουμε με αλάτι (40γρ.), η ποσότητα του αλατιού εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.
Τα ανακατεύεται πολύ καλά να πάει το αλάτι σε όλα τα φιστίκια.
Τα πασπαλίζετε με 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη και ανακατεύεται καλά να πάει το αλεύρι παντού. Αυτό το βήμα μπορείτε να το παραλείψετε αν θέλετε, το αποτέλεσμαθα είναι εξίσου καλό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα και βάζουμε το ταψάκι με τα φιστίκια στον φούρνο για 10 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα ανακατεύουμε.
Τα ξανά βάζουμε στον φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 165°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά.
Τα αφήνουμε μέσα στον φούρνο, με τον φούρνο σβηστό για μία ώρα.
Με την ίδια διαδικασία μπορείτε να αλατίσετε και να ψήσετε όλους τους ξηρούς καρπούς.