Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
500mlβότκα από πατάτα ή βεβαιωθείτε ότι είναι gluten free
500ml.νερό
400γρ.ζάχαρη
Instructions
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε με ένα piler τα λεμόνια, προσεκτικά παίρνοντας μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας και όχι το λευκό στρώμα γιατί πικρίζει.
Σε ένα μεγάλο βάζο που κλείνει ερμητικά βάζουμε τις φλούδες και τη βότκα.
Κλείνουμε το βάζο και ανακινούμε.
Βάζουμε το βάζο σε ένα ντουλάπι και μια φορά την ημέρα το ανακινούμε. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει για 7 ημέρες.
Μετά από 7 ημέρες, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε για 3 λεπτά για να φτιάξουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και με τη βοήθεια από ένα σουρωτήρι προσθέτουμε στο σιρόπι, το μείγμα λεμόνια-βότκα, συγκρατώντας τις φλούδες.
Ανακατεύουμε και γεμίζουμε 2 μπουκάλια.
Κρατήστε το limoncello στα μπουκάλια για μια εβδομάδα πριν το σερβίρετε.
Κρατήστε τα μπουκάλια στο ψυγείο, το limoncello είναι φανταστικό όταν είναι κρύο.
Επίσης, δοκιμάστε να γεμίσετε μικρά ποτηράκια με Limoncello και να τα βάλετε για 2 ώρες πριν τα σερβίρετε στην κατάψυξη, όταν τα βγάλετε από την κατάψυξη θα είναι σαν σορμπέ...απλά φανταστικό!!!