Go Back Email Link
+ servings

Cake pops χωρίς γλουτένη

Γλειφιτζούρια σοκολάτας

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Servings 20 cake pops

Ingredients
  

  • 500 γρ. κέικ χωρίς γλουτένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ. κακάο σε περίπτωση που το κέικ σας δεν είναι κέικ σοκολάτας
  • 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • τρούφα σοκολάτας χρωματιστή

Instructions
 

  • Βάζουμε το κέικ στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το καάκο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο κέικ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Θέλουμε το μείγμα να βγει αρκετά μαλακό.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Σχηματίζουμε μπαλάκια από τη ζύμη πέριπου στο μέγεθος ενός καρυδιού το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που το έχουμε στρώσει με αντικολλήτικο χαρτί.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αν δυσκολευόμαστε να τα πλάσουμε μπορούμε να βρέξουμε με λίγο νερό τα χέρια μας.
  • Λιώνουμε τη σοκολατα μας σε μπεν μαρι και την αφήνουμε για λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της.
  • Παίρνουμε ξυλάκια για γλυφιτζούρια και βουτάμε την μια άκρη τους στη λιωμένη σοκολάτα, ώστε να κολλήσεουν πάνω τα μπαλάκια.
  • Καρφώνουμε τα ξυλάκια πάνω στα μπαλάκια και τα βάζουμε για άλλη 1 ώρα στο ψυγέιο.
  • Βουτάμε τα cake pops στη λιωμένη κουβερτούρα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την τρούφα της αρεσκίας μας.
  • Τοποθετούμε τα καλαμάκια όρθια μέσα σε ένα ποτήρι ή πάνω σε ένα φελιζό χωρίς να ακουμπάει το ένα το άλλο για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί η σοκολάτα μπορείτε να τα συσκευάσετε με σελοφάν και χρωματιστές κορδελίτσες.

Notes

Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet