Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
50γρ.κακάο σε περίπτωση που το κέικ σας δεν είναι κέικ σοκολάτας
200γρ.κουβερτούρα γάλακτος
τρούφα σοκολάτας χρωματιστή
Instructions
Βάζουμε το κέικ στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το καάκο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το τριμμένο κέικ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Θέλουμε το μείγμα να βγει αρκετά μαλακό.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σχηματίζουμε μπαλάκια από τη ζύμη πέριπου στο μέγεθος ενός καρυδιού το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που το έχουμε στρώσει με αντικολλήτικο χαρτί.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αν δυσκολευόμαστε να τα πλάσουμε μπορούμε να βρέξουμε με λίγο νερό τα χέρια μας.
Λιώνουμε τη σοκολατα μας σε μπεν μαρι και την αφήνουμε για λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της.
Παίρνουμε ξυλάκια για γλυφιτζούρια και βουτάμε την μια άκρη τους στη λιωμένη σοκολάτα, ώστε να κολλήσεουν πάνω τα μπαλάκια.
Καρφώνουμε τα ξυλάκια πάνω στα μπαλάκια και τα βάζουμε για άλλη 1 ώρα στο ψυγέιο.
Βουτάμε τα cake pops στη λιωμένη κουβερτούρα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την τρούφα της αρεσκίας μας.
Τοποθετούμε τα καλαμάκια όρθια μέσα σε ένα ποτήρι ή πάνω σε ένα φελιζό χωρίς να ακουμπάει το ένα το άλλο για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Μόλις σταθεροποιηθεί η σοκολάτα μπορείτε να τα συσκευάσετε με σελοφάν και χρωματιστές κορδελίτσες.