Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Αλέστε τους σπόρους μουστάρδας σε ένα μύλο μπαχαρικών ή σε ένα πολυμηχάνημα για 15 δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να τους αλέσετε εντελώς θα πρέπει να είναι ως επί το πλείστον ολόκληροι αλλά λίγο θρυμματισμένοι. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γουδί και γουδοχέρι.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους ελαφρώς θρυμματισμένους σπόρους, τη σκόνη μουστάρδας και το αλάτι.
Προσθέστε τα υγρά υλικά, το ξύδι, το νερό και το μέλι. Η μουστάρδα μπορεί να φαίνεται πολύ αραιή σε αυτό το στάδιο. Μην ανησυχείτε, θα πήξει καθώς οι σπόροι μουστάρδας και η σκόνη απορροφούν τα υγρά.
Καλύψτε το μπολάκι σας με μεβράνη ή καπάκι και φυλάξτε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ημέρες πριν τη χρήση. Αυτός ο χρόνος αναμονής είναι σημαντικός, τόσο για να πήξει η μουστάρδα, οσο και για την γέυση της. Η φρέσκια μουστάρδα έχει μια σκληρή, πικρή γεύση η οποία μειώνεται καθώς περνούν οι μέρες.
Μετά την αναμονή των 2 ημερών, μεταφέρετε τη μουστάρδα σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο και κλείστε με το καπάκι του.