Go Back Email Link
+ servings

Σπιτική μουστάρδα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Course Ντρέσινκ
Servings 1 μπολάκι

Ingredients
  

  • 2 κ.σ. σπόρους μουστάρδας (σιναπόσπορος)
  • 1/4 φλιτζάνι μουστάρδα σε σκόνη
  • 4 κ.γ. λευκό ξύδι
  • 3/4 κ.σ. αλάτι
  • μέλι
  • 1/4 κούπα νερό

Instructions
 

  • Αλέστε τους σπόρους μουστάρδας σε ένα μύλο μπαχαρικών ή σε ένα πολυμηχάνημα για 15 δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να τους αλέσετε εντελώς θα πρέπει να είναι ως επί το πλείστον ολόκληροι αλλά λίγο θρυμματισμένοι. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γουδί και γουδοχέρι.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους ελαφρώς θρυμματισμένους σπόρους, τη σκόνη μουστάρδας και το αλάτι.
  • Προσθέστε τα υγρά υλικά, το ξύδι, το νερό και το μέλι. Η μουστάρδα μπορεί να φαίνεται πολύ αραιή σε αυτό το στάδιο. Μην ανησυχείτε, θα πήξει καθώς οι σπόροι μουστάρδας και η σκόνη απορροφούν τα υγρά.
  • Καλύψτε το μπολάκι σας με μεβράνη ή καπάκι και φυλάξτε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ημέρες πριν τη χρήση.
    Αυτός ο χρόνος αναμονής είναι σημαντικός, τόσο για να πήξει η μουστάρδα, οσο και για την γέυση της. Η φρέσκια μουστάρδα έχει μια σκληρή, πικρή γεύση η οποία μειώνεται καθώς περνούν οι μέρες.
  • Μετά την αναμονή των 2 ημερών, μεταφέρετε τη μουστάρδα σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο και κλείστε με το καπάκι του.
Keyword μουστάρδα
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet