Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν..
Σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
Εναλλακτικά χτυπάμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι στο γουδί.
Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και τις στραγγίζουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία τους. Δεν τις αφήνουμε περισσότερο γιατί δεν θα μπορέσουμε να τις λιώσουμε.
Τις λιώνουμε στο πρες πουρέ ή με τον μύλο άλεσης και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στις πατάτες το μείγμα με το σκόρδο, το λάσι, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει λεία υφή.
Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη σκορδαλιά στις προτιμήσεις μας.
Όσο περνάει η ώρα η μυρωδιά του σκόρδου γίνεται πιο έντονη. Επίσης με το πέρασμα της ώρας η σκορδαλιά μας σφίγγει περισσότερο.