Go Back Email Link
+ servings

Σκορδαλιά με πατάτα χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Course ορεκτκά
Servings 6 μερίδες

Ingredients
  

  • 7 πατάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. ξύδι λευκό
  • αλάτι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο

Instructions
 

  • Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν..
  • Σε ένα μίξερ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
  • Εναλλακτικά χτυπάμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι στο γουδί.
  • Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και τις στραγγίζουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία τους. Δεν τις αφήνουμε περισσότερο γιατί δεν θα μπορέσουμε να τις λιώσουμε.
  • Τις λιώνουμε στο πρες πουρέ ή με τον μύλο άλεσης και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στις πατάτες το μείγμα με το σκόρδο, το λάσι, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει λεία υφή.
  • Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη σκορδαλιά στις προτιμήσεις μας.
  • Όσο περνάει η ώρα η μυρωδιά του σκόρδου γίνεται πιο έντονη. Επίσης με το πέρασμα της ώρας η σκορδαλιά μας σφίγγει περισσότερο.
Keyword πατάτα, σκορδαλιά
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet