Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
1φλιτζάνιαλέυρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
1φλιτζάνικαλαμποκάλευρο
1κ.γ.αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Instructions
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια μας. Αν είναι πολύ μεγάλα μπορούμε να τα κόψουμε σε ροδέλες.
Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουνε καλά και έπειτα τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν από τα πολλά υγρά Αυτό είναι και το μυστικό για πετυχημένα τηγανιτά καλαμαράκια, να είναι δηλαδή στεγνά πριν τα τηγανίσουμε.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι για τηγάνισμα και το αφήνουμε να κάψει.
Σε μια σακούλα φαγητού (polybag), βάζουμε τα αλεύρια μας και τα ανακατεύουμε.
Αφού τα καλαμαράκια μας έχουν στεγνώσει από τα υγρά, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε μέσα στη σακούλα, την κλείνουμε στο πάνω μέρος της κρατώντας την γερά και αρχίζουμενα κουνάμε την σακούλα για να αλευρωθούν πολύ καλά τα καλαμαράκια μας.
Τινάζουμε ελαφρά τα καλαμαράκια που έχουμε πιάσει για να φύγει το αλεύρι που περισσεύει.
Ρίχνουμε με προσοχή, για να μην καούμε, τα καλαμαράκια μας λίγα λίγα και τα τηγανίζουμε χωρίζοντας τα μεταξύ τους με ένα πιρούνι ώστε να μην κολλήσουν, για περίπου ένα λεπτό από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρυσό χρώμα.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Πριν ρίξουμε την επόμενη ποσότητα αφήνουμε το λάδι να ανακτήσει την θερμοκρασία του.
Notes
Σημαντικό είναι να μην τηγανίσετε τα καλαμαράκια για περισσότερο από τον απαιτούμενο χρόνο γιατί θα σκληρύνουν.Μην βάζετε μεγάλες ποσότητες καλαμαράκια μέσα στο κατσαρολάκι σας γιατί αντί να τηγανιστούν θα βρασουν.Μην βάλετε αμέσως λεμόνι γιατί θα μαλακώσουν, αφήστε ο καθένας να βάλει λεμόνι στο πιάτο του.