Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε.
Όταν το κρεμμύδι μας χρυσίσει, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε προσεκτικά το νερό μας ή τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το ρύζι μας να μαγειρευτεί για 20 λεπτά
Έπειτα κλείνουμε τη θερμοκρασία της κουζίνας μας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα, τοποθετούμε από πάνω το καπάκι, και αφήνουμε το ρύζι για 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.
Σερβίρουμε το ρύζι σαν ελαφρύ γεύμα ή για να συνοδεύσουμε κρέας ή κοτόπουλο.