Go Back Email Link
+ servings

Ρύζι με λαχανικά

Υγιεινό και πεντανόστιμο

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 10 minutes
Cook Time 29 minutes
Course κυρίως πιάτο
Servings 4 μερίδες

Ingredients
  

  • 250 γρ. ρύζι Jasmine ή μπονετ
  • 100 γρ. ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 ml. νερό ή ζωμό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions
 

  • Πλένουμε το ρύζι και το σουρώνουμε
  • Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε.
  • Όταν το κρεμμύδι μας χρυσίσει, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
  • Προσθέτουμε προσεκτικά το νερό μας ή τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το ρύζι μας να μαγειρευτεί για 20 λεπτά
  • Έπειτα κλείνουμε τη θερμοκρασία της κουζίνας μας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα, τοποθετούμε από πάνω το καπάκι, και αφήνουμε το ρύζι για  10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.
  • Σερβίρουμε το ρύζι σαν ελαφρύ γεύμα ή για να συνοδεύσουμε κρέας ή κοτόπουλο.

Notes

Keyword λαχανικά, ρύζι
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet