Go Back Email Link
+ servings

Μακαρόνια σουφλέ χωρίς γλουτένη

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Course κυρίως πιάτο
Servings 5 μερίδες

Ingredients
  

  • 500 γρ. πένες χωρίς γλουτένη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. ζαμπόν χωρίς γλουτένη
  • 200 γρ. μπέικον χωρίς γλουτένη
  • 300 γρ. διάφορα τυριάτριμμένα που λιώνουν όπως έμενταλ, γκούντα κ.λ.π
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions
 

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά μας μέχρι να μαλακώσουν, προσοχή να μην λασπώσουν.
  • Μέχρι να βράσουντα ζυμαρικά μας ετοιμάζουμε τα αλλαντικά, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε μαζί με τα 200 γρ των τυριών.
  • Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο σκεύος που θα ψήσουμε το σουφλέ μας.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα τυριά και τα αλλαντικά μας, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά, χωρίς να τραυματίσουμε τα ζυμαρικά, ώστε να πάνε παντού.
  • Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί μας σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 45λεπτά.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ζυμαρικά σας αρέσουν, πένες, βίδες, κοχυλάκια, ριγκατόνι, ακόμα και σπαγγέτι.

Notes

Keyword ζυμαρικά, σουφλέ
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet