28 Απρ Τζατζίκι χωρίς γλουτένη
Posted at 18:45h
in Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γιαούρτι, Κατηγορίες Συνταγών, Λαχανικά, Ορεκτικά, Πασχαλινό Τραπέζι, Σαλάτες, Σάλτσες-Μαρινάδες, ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τζατζίκι χωρίς γλουτένη
παραδοσιακή ελληνική νοστιμιά
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 1 κ.σ ξύδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- δυόσμος ξερός
- αλάτι
Instructions
- Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη μαζί με το φλούδι του, όσο γίνεται κάθετα ώστε να πάρουμε μόνο το σκληρό σημείο και καθόλου τα σπόρια του.
- Το βάζουμε σε σουρωτήρι, το αλατίζουμε όσο θέλουμε, ανακατεύουμε να πάει παντού το αλάτι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να βγάλει τα υγρά του.
- Στύβουμε το τριμμένο αγγούρι καλά να φύγουν όλα τα υγρά του.
- Πολτοποιούμε το σκόρδο.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι και το πολτοποιημένο σκόρδο, το ξύδι, το λάδι, το δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή ξύδι επιπλέον και αναλόγως προσθέτουμε.
- Συντηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο σκεύος καλά σκεπασμένο για 3 ημέρες.
Notes

Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr