Τραγανά μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με πετιμέζι και χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Τραγανά μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με πετιμέζι και χωρίς προσθήκη ζάχαρης

0

 

Φτιάξτε σε 5 λεπτά Τραγανά μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με πετιμέζι και χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Τα μουστοκούλουρα τα αγαπάμε, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να βρούμε μούστο.

Έρχεται λοιπόν το πετιμέζι να αντικαταστήσει τον μούστο και να μας δώσει τα πιο νόστιμα τραγανά μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη που έχετε δοκιμάσει!

Απολαμβάνουμε με τσάι ή ελληνικό καφέ!

Εδώ μπορειτε να βρείτε τα πίο ξεχωριστά και μεγάλης διατροφικης αξίας αφεψήματα ελεύθερα γλουτένης !

Στα ροφήματα σας χρησιμοποιήστε αγνό 100% ελληνικό μέλι!

 

 

Μουσταλευριά χωρίς γλουτένη έτοιμη σε 5 λεπτά

 

Τραγανά μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με πετιμέζι & χωρίς προσθήκη ζάχαρης

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Course Γλυκά
Servings 15 τεμάχια

Ingredients
  

Instructions
 

  • Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, την ξανθάνη και ανακατεύουμε.
  • Σε μια δεύτερη μπασίνα βάζουμε το πετιμέζι με την σόδα και ανακατεύουμε. Θα δείτε ότι το μείγμα μας θα αφρίσει και θα φουσκώσει. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιούμε την σόδα και δεν βγάζει μεταλλική γεύση.
  • Προσθέτουμε το νερό, το ηλιέλαιο, την κανέλα, το γαρύφαλλό, την ζάχαρη καρύδας και τα ανακατεύομε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καρύδας.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά μας στο μείγμα με το αλεύρι μας.
  • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν ανακατεύουμε για πολύ ώρα για να μην αρχίσει το λάδια να αποσπάται από την ζύμη.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 15 κομμάτια.
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι το κάνουμε με τα δάχτυλα μας ένα κορδόνι και το κλείνουμε σε στρογγυλό.
    Μπορείτε να δώσετε ότι σχήμα θέλετε.
    Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
    Θα δείτε ότι της λείπει η ελαστικότητα, οπότε επιλέξτε να δώσετε ένα σχήμα που δεν χρειάζεται πολύ κόπο.
  • Τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 20-25 λεπτά.
  • Απολαμβάνουμε με τσάι ή ελληνικό καφέ!

Video

Keyword μουστοκούλουρα, πετιμέζι
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet


Verified by MonsterInsights