11 Σεπ Τραγανά μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με πετιμέζι και χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Posted at 20:09h
in Vegan, Βασικό Συστατικό, Γεύματα, Γλυκά, Γλυκά., Γρήγορες Συνταγές, Κατηγορίες Συνταγών, Νηστίσιμα, Πρωινό, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Φτιάξτε σε 5 λεπτά Τραγανά μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με πετιμέζι και χωρίς προσθήκη ζάχαρης.
Τα μουστοκούλουρα τα αγαπάμε, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να βρούμε μούστο.
Έρχεται λοιπόν το πετιμέζι να αντικαταστήσει τον μούστο και να μας δώσει τα πιο νόστιμα τραγανά μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη που έχετε δοκιμάσει!
Απολαμβάνουμε με τσάι ή ελληνικό καφέ!
Εδώ μπορειτε να βρείτε τα πίο ξεχωριστά και μεγάλης διατροφικης αξίας αφεψήματα ελεύθερα γλουτένης !
Στα ροφήματα σας χρησιμοποιήστε αγνό 100% ελληνικό μέλι!
Μουσταλευριά χωρίς γλουτένη έτοιμη σε 5 λεπτά
Τραγανά μουστοκούλουρα χωρίς γλουτένη με πετιμέζι & χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Οδηγός Αγορών
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Ingredients
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 75 γρ. πετιμέζι Για το πετιμέζι δείτε εδώ
- 190 γρ. ζάχαρη καρύδας χωρίς γλουτένη Για την ζάχαρη καρύδας χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
- 125 γρ. νερό
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη Για το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
- ½ κ.γ. ξανθάνη χωρίς γλουτένη Για την ξανθάνη χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
- 1 κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη Για το baking powder χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα χωρίς γλουτένη Για την μαγειρική σόδα χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
- 1 κ.γ. κανέλα χωρίς γλουτένη Για την κανέλα χωρίς γλουτένη δείτε εδώ
- ½ κ.γ. σκόνη γαρύφαλλο χωρίς γλουτένη
Instructions
- Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, την ξανθάνη και ανακατεύουμε.
- Σε μια δεύτερη μπασίνα βάζουμε το πετιμέζι με την σόδα και ανακατεύουμε. Θα δείτε ότι το μείγμα μας θα αφρίσει και θα φουσκώσει. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιούμε την σόδα και δεν βγάζει μεταλλική γεύση.
- Προσθέτουμε το νερό, το ηλιέλαιο, την κανέλα, το γαρύφαλλό, την ζάχαρη καρύδας και τα ανακατεύομε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καρύδας.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά μας στο μείγμα με το αλεύρι μας.
- Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν ανακατεύουμε για πολύ ώρα για να μην αρχίσει το λάδια να αποσπάται από την ζύμη.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 15 κομμάτια.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι το κάνουμε με τα δάχτυλα μας ένα κορδόνι και το κλείνουμε σε στρογγυλό.Μπορείτε να δώσετε ότι σχήμα θέλετε.Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.Θα δείτε ότι της λείπει η ελαστικότητα, οπότε επιλέξτε να δώσετε ένα σχήμα που δεν χρειάζεται πολύ κόπο.
- Τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για 20-25 λεπτά.
- Απολαμβάνουμε με τσάι ή ελληνικό καφέ!
Video
Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr