Τυρόψωμο χωρίς γλουτένη, ανοίγουμε φύλλο σε 1 λεπτό

Τυρόψωμο χωρίς γλουτένη, ανοίγουμε φύλλο σε 1 λεπτό

0

 

Ανοίγουμε λεπτό φύλλο χωρίς γλουτένη και χωρίς πλάστη σε 1 λεπτό και φτιάχνουμε υπέροχο τυρόψωμο που θα λατρέψετε.

Αυτή η μοναδική μέθοδος για να ανοίξουμε το φύλλο θα σας λύσει τα χέρια και θα γίνει ο αγαπημένος σας τρόπος να ανοίγετε φύλλο. Δεν χρειάζεται πλάστη και κόπο, μόνο με τα χέρια σας σαν να κάνετε απαλό μασάζ μέσα σε 1 λεπτό έχετε το πιο νόστιμο φύλλο.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία βήμα βήμα.

Τυρόψωμο χωρίς γλουτένη, ανοίγουμε φύλλο σε 1 λεπτό

Οδηγός Αγορών

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Add to Shopping List
Cook Time 45 mins
Course Πίτες, ψωμι
Servings 8 μερίδες

Ingredients
  

Για το φύλλο

  • 150 ml ζεστό νερό
  • 250 ml ζεστό γάλα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκια μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 550 γρ. αλεύρι μείγμα για ψωμί χωρίς γλουτένη
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 10 γρ. ψύλλιο Δείτε εδώ τί είναι το ψύλλιο
  • ελαιόλαδο για το άνοιγμα

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. φέτα
  • 2 αυγά
  • πιπέρι

Instructions
 

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ σπάμε την φέτα με το πιρούνι, προσθέτουμε τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει και το πιπέρι, ανακατεύουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη.

Για το φύλλο

  • Ετοιμάζουμε τη μαγιά μας. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μαγιά, τη ζάχαρη, το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και το ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το φλοιό ψυλλίου και 100γρ. χλιαρό νερό. Μετά από περίπου 15-20 δευτερόλεπτα, θα σχηματιστεί ένα τζελ.
  • Προσθέτουμε στο αρχικό μας μείγμα και το τζέλ ψυλλίου και ζυμώνουμε καλά.
    Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος (μέχρι 50°C) να φουσκώσει για περίπου ½ ώρα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε ίσα μέρη και τα μορφοποιούμε σε μπαλάκια.
    Τα σκεπάζουμε με ένα νάιλον όσο θα ανοίγουμε τα φύλλα μας.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε ελαιόλαδο και βουτάμε μέσα ένα ζυμαράκι να λαδωθεί και από τις δυο πλευρές.
    Το βάζουμε πάνω σε καθαρή επιφάνεια και με τα χέρια μας το πλαταίνουμε ελαφρώς.
    Το σκεπάζουμε με ένα νάιλον (μπορείτε να ανοίξετε ένα Polybag) και με τα χέρια μας το ανοίγουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Θα παρατηρήσετε ότι δεν χρειάζεται καθόλου πίεση και κόπος, το φύλλο ανοίγει πολύ εύκολα και γίνεται πολύ λεπτό. Μέσα σε 1 λεπτό έχετε ανοίξει ένα λεπτό φύλλο χωρίς να κουραστείτε καθόλου.
    Στο βίντεο μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία βήμα βήμα.
  • Θα φτιάξουμε το τυρόψωμο μας σαν σαλιγκάρι, οπότε και τα φύλλα μας θέλουμε να είναι παραλληλόγραμμα.
  • Σε κάθε φύλλο που ανοίγουμε βάζουμε λίγη από τη γέμιση στην μια πλευρά και τυλίγουμε σιγά σιγά μέχρι να σχηματιστεί ένα μπαστουνάκι.
  • Τυλίγουμε σε σαλιγκάρι και το βάζουμε στο ταψί μας ξεκινώντας από το κέντρο του ταψιού.
    Προσπαθούμε να αφήνουμε μικρά κενά για να δώσουμε στο τυρόψωμο μας χώρο να φουσκώσει.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα ζυμαράκια μας, τυλίγοντας τα μπαστούνια μας το ένα γύρω από το άλλο.
  • Αλείφουμε με αυγό για να δώσουμε ωραίο χρώμα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.
  • Καλή όρεξη!

Video

Κοινοποιήστε τη συνταγή στο Instagram !Mention @freeofgluten.gr or tag #freeofgluten.gr
No ratings yet